Home
Karin van Buijtene
Pianoles
Overige lessen
Concerten
Saxofoon en Piano
Foto/video
Tarieven
Contact

Karin van Buijtene

 

Een leven zonder muziek is voor mij ondenkbaar. Op vijfjarige leeftijd werd ik verliefd op de piano. De eerste pianolessen kreeg ik van mijn opa. Al snel wist ik dat ik piano wilde gaan studeren aan het conservatorium.

 

In 1979 deed ik toelatingsexamen aan het Conservatorium in Zwolle en studeerde daar één jaar bij Nelleke Geesink, in combinatie met de studie Muziekwetenschappen in Utrecht. Vervolgens deed ik toelatingsexamen aan het Rotterdams Conservatorium, waarna ik ging studeren bij Michael Davidson.In 1987 behaalde ik mijn diploma Docerend Musicus. 

 

Tijdens- en na mijn studie heb ik veel samengespeeld, dit doe ik nog steeds met veel plezier. Ook treed ik regelmatig op met andere musici.Tevens volgde ik na mijn studie samen met hen lessen bij o.a. Margreet Honig, Marjes Benoist en Marien van Nieuwkerken.  

Als EPTA lid (European Piano Teachers Association) schrijf ik regelmatig artikelen over muziek voor het Piano Bulletin.Ook jureer ik en ben ik regelmatig juryvoorzitter bij de EPTA graadexamens in Amsterdam en Alkmaar.  

 

Momenteel ben ik werkzaam als pianodocente bij Pianostudio Karin van Buijtene en aan Artex-Kunstenschool Texel www.artex-texel.nl.

 

 

 

 

 

 

 

Pianoles Karin van Buijtene